Anne

Rapala uistinten tarina on saanut alkunsa Vääksystä, jossa Lauri Rapala vuoli korkista ensimmäisen uistimensa. Tästä prototyypistä sai alkunsa Original Floater – uistin, joka tulisi myöhemmin valloittamaan koko maailman. Vielä tänäkin päivänä monet uistimistamme valmistetaan Vääksyssä, Rapala uistinten valmistus yksikössä. Yksi pitkäaikaisista työntekijöistä Vääksyssä on Markkinointi- ja tuotantoassistentti Anne, joka päivittäisessään työssään huolehtii ettei tuotanto koskaan pysähdy.

Production | 2 minuutin lukuaika

Mitä markkinointi- ja tuotantoassistentin työtehtäviin Vääksyssä kuuluu?

Kuten tehtaanjohtaja sen kerran sanoiksi puki, vähän kaikkea! Tarkistan laskuja, huolehdin, että kaikilla on sopivat työvaatteet, katson, että näyttelytilassamme on riittävästi uistimia esillä, täytän menut ja huolehdin juoksevista asioista. Työtehtävät vaihtelevat päivästä toiseen, mikä jos minulta kysytään, on ainoastaan positiivinen asia.

Miten löysit tiesi Rapala VMC:lle?

Kaikki alkoi vuonna 1984, kun tulin kysymään täältä Vääksyn tehtaalta mahdollisista avoimista työpaikoista. Olin tuolloin töissä paikallisessa ruokakaupassa, mutta työmatkani oli muuttumassa hieman haastavaksi julkisen liikenteen aikataulumuutosten vuoksi. Joten ajattelin kokeilla onneani ja tulla käymään täällä – ja minut palkattiin heti paikan päällä! Urani alussa suuri osa kokoamistyöstä oli mahdollista tehdä kotoa käsin, mikä sopi minulle loistavasti, sillä se antoi mahdollisuuden huolehtia lapsista ja työskennellä. Mutta 90-luvun lopussa päätin, että oli aika palata takaisin tehtaalle! Viimeiset kolme vuotta olen työskennellyt markkinointi- ja tuotantoassistenttina.

Mikä on parasta työssäsi?

Tähän on helppo vastata: monipuolisuus! Se pitää työn aina mielenkiintoisena. Mutta se ei tarkoita ettenkö olisi nauttinut myös toistavista töistä – en olisi muuten viihtynyt täällä niin pitkään!

Nappaako kalastus?

Olen pitänyt pillkimisestä jo lapsesta saakka. Olen jopa järjestänyt tänne Vääksyyn paikan, josta työntekijät voivat lainata pilkkivarusteita. Meillä on kairoja, keloja, vapoja ja pilkkipönttöjä – eli jos olet lähistöllä ja kaipaat pilkkivarusteita, tiedät kehen olla yhteydessä!Olen pitänyt pillkimisestä jo lapsesta saakka. Olen jopa järjestänyt tänne Vääksyyn paikan, josta työntekijät voivat lainata pilkkivarusteita. Meillä on kairoja, keloja, vapoja ja pilkkipönttöjä – eli jos olet lähistöllä ja kaipaat pilkkivarusteita, tiedät kehen olla yhteydessä!

Jos olisit Rapalan uistin, mikä uistin olisit?

Olisin Orignal Floater. Se on ollut osa Rapalaa jo pitkään – aivan kuten minäkin!